ÄNDAMÅL

Internet har gått mot en ökad centralisering, kontrollerad av företag med stora datorhallar som har en betydande kontroll över Internet. Om din tjänsteleverantör går offline – då är din åtkomst och din data borta.
Äganderätt till en stor del av resurserna på Internet ligger hos en minoritet av stora bolag, vilket skapar en monopolliknande ställning med höga priser och centraliserad kontroll.
Denna centralisering har gett de stora företagen en oönskad kontroll över trafiken på Internet – många säljer samt ger användarens data till tredje part.
Övervakning och spårning på Internet ökar lavinartat. Anonyma kommunikationslager som TOR är otillräckliga och kan äventyras om en hel kommunikationskedja faller under kontroll av till exempel en totalitär stat eller organisation.
Den centraliserade ägarstrukturen av resurserna på Internet resulterar i ett underutnyttjande av servrar, inaktiva CPU-cykler och gigabyte eller potentiellt terabyte av oanvänt lagringsutrymme på en enda server.
Stiftelsens ändamål är att utveckla och främja den kontinuerliga utvecklingen av ett Internetbaserat, redundant, anonymt och decentraliserat kommunikationsnätverk för att motverka ovan beskrivna problem.
Detta ändamål kan, som exempel stödjas genom:
– att stödja driften av nätverket
– att utveckla, och stödja utvecklingen av datalagring och anonyma kommunikationslösningar
– R&D
– mujkvaruutveckling av stiftelsens anställda, för att släppas på licens
– utbildning inom blockchain, distribuerad och anonym kommunikation.
Stiftelsen får bedriva näringsverksamhet. Stiftelsen får också äga dotterbolag, vara delägare i/äga aktier i andra bolag.

KONTAKTUPPGIFTER & INFO
Stiftelsenamn:Stiftelsen The Unigrid Foundation
Organisationsnummer:802482-2408
Adress:
  • Fabriksgatan 7
  • 412 50 Göteborg
Ansökningstid:Datum saknas!
Kontaktperson:Uppgift saknas!
Tillgångar:0 kr
DOKUMENT & LÄNKAR
Ansökningsblankett: KONTAKTA STIFTELSEN DIREKT
Stiftelser kan läsa mer här!
GDPR: INFORMATION SAKNAS