ÄNDAMÅL

Utge stipendier till yngre lantbrukare hemmahörande i Gammalkil socken med omnejd för utbildning, fortbildning eller därmed jämförliga studier inom frågor som berör jordbruk, ekologi, markförhållanden eller andra därmed direkt jämförbara områden. Vid främjandet av detta ändamål skall sökande från Gammalkils socken prioriteras, i andra hand sökande från andra socknar.
Främjandet kan i denna del ska ske till lantbrukare som vid ansökningstillfället ännu ej fyllt 30 år.
Främja organisationer, sammanslutningar eller enskilda personer som bidrar till utvecklingen i Gammalkils och Nykils socknar. Anslag kan härmed lämnas för till exempel föreningsarbete, dokumentation av bygden eller insatser som syftar till att öka trivseln bland de boende i socknarna, såsom idrottsliga, kulturella eller sociala aktiviteter.
Främja verksamheten vid barnhem och äldreboenden i Estland, Lettland eller Litauen eller andra länder och områden i främst, men inte uteslutande, östra Europa. Bidrag kan till exempel lämnas till projekt eller verksamheter som hjälper dessa barn och äldre att känna glädje och trivsel.
Årligen vårda nedanstående gravrätter på Gammalkils kyrkogård:
GAB 38, 39
GAB 127, 128
Gravvården skall utföras av Svenska kyrkan, eller den entreprenör som kyrkan anser lämplig. Gravarna skall vårdas med omsorg på så sätt att en komplett årsskötsel är anordnad. Vår- och sommarblommor ska planteras samt lämpliga höst- och vinterdekorationer ordnas.

För uppfyllande av stiftelsens ändamål får användas den årliga direktavkastningen med avdrag för förvaltningskostnader. Med direktavkastning avses löpande inkomster, såsom exempelvis räntor och utdelningar.
Förvaltaren ska årligen fastställa det belopp som får tas i anspråk för tillgodoseende av stiftelsens ändamål.

KONTAKTUPPGIFTER & INFO
Stiftelsenamn:Weine i Kapperstads stiftelse Gammalkil
Organisationsnummer:802482-5799
Adress:
  • Handelsbanken Stiftelsetjänst
  • 106 70 Stockholm
Telefonnummer:08-701 1000
Ansökningstid:Datum saknas!
Kontaktperson:Uppgift saknas!
Tillgångar:0 kr
DOKUMENT & LÄNKAR
Ansökningsblankett: KONTAKTA STIFTELSEN DIREKT
Stiftelser kan läsa mer här!
GDPR: INFORMATION SAKNAS