ÄNDAMÅL

Stiftelsen bildas med syftet att stötta och sprida engagemang avseende effektiva insatser för att bidra till en bättre värld och ska verka för att resurser som syftar till att göra gott används så effektivt som möjligt.

Stiftelsens ändamål är att främja utbildning, forskning, påverkansarbete och hjälpverksamhet inom filantropi, teknologi, global hälsa, globala katastrofrisker samt socialt entreprenörskap och engagemang.

Stiftelsen ska för sitt ändamål utge anslag till individer och organisationer vars verksamhet, både direkt och indirekt, främjar Stiftelsens ändamål samt för allmänheten tillgängliggöra information och resultat av Stiftelsens verksamhet.
Stiftelsen kan även utge stipendium för utbildning samt belöning till organisation eller individ som i Stiftelsens anda utfört berömliga insatser av entreprenöriell, vetenskaplig, kulturell, miljövårdande eller social natur.

Till främjande av Stiftelsens ändamål får användas i första hand, den årliga avkastningen i form av räntor och utdelningar efter avdrag för stiftelsens kostnader. Efter särskilt beslut av styrelsen får även viss del av det bundna kapitalet användas, dock inte i större omfattning än att stiftelsen ska fortleva i minst 20 år. Skulle det, när 20 år har gått, finnas kapital kvar i stiftelsen står det styrelsen fritt att antingen driva stiftelsen vidare eller överlåta återstående kapital till annan stiftelse eller organisation med likartade ändamål. Stiftelsen kan komma att tillföras ytterligare medel i form av gåvor och andra bidrag. För sådana medel gäller att både det erhållna kapitalet och dess avkastning får användas till främjande av
stiftelsens ändamål, om inte något annat särskilt specificerats av givaren.

KONTAKTUPPGIFTER & INFO
Stiftelsenamn:Stiftelsen FROS
Organisationsnummer:802482-5781
Adress:
  • Söderberg & Partners Wealth Services AB
  • Box 7785
  • 103 96 Stockholm
Telefonnummer:072-732 23 10
Ansökningstid:Datum saknas!
Kontaktperson:Uppgift saknas!
Tillgångar:0 kr
DOKUMENT & LÄNKAR
Ansökningsblankett: KONTAKTA STIFTELSEN DIREKT
Stiftelser kan läsa mer här!
GDPR: INFORMATION SAKNAS